Blog

Ontdek de charme van Sint-Annaland: Een schilderachtig dorp aan de Oosterschelde.

Sint-Annaland is een schilderachtig dorp op het eiland Tholen. Het dorp ligt aan de rand van de Oosterschelde en biedt een prachtig uitzicht op het water. Met zijn pittoreske straatjes, traditionele huizen en een vriendelijke gemeenschap heeft Sint-Annaland een unieke charme die bewoners en toeristen aantrekt.

Haven van Sint-Annaland

Een van de meest opvallende kenmerken van Sint-Annaland is de historische haven. De haven is een belangrijk onderdeel van het dorp en biedt een levendige plek waar boten aanmeren en vissers hun vangst lossen. Wandelen langs de kade en het bewonderen van de kleurrijke boten is een populaire bezigheid onder zowel bewoners als toeristen. Wist je dat de haven in Sint-Annaland beschikt over maar liefst 320 ligplaatsen! In de haven kun je eenvoudig een boot huren om te genieten op de Oosterschelde en je vindt er een uitgebreide watersportwinkel.

Winkelen in Sint-Annaland

Naast de prachtige haven heeft Sint-Annaland ook een mooie dorpskern. Het dorp is rijk aan historische gebouwen, waaronder de oude Sint-Annakerk. Vanaf de dorpsring loop je de winkelstraat in met diverse boetiekjes en eetgelegenheden. Zo vind je in de Voorstaat modezaak Den Engelsman, slagerij Slager en kun je bij Rinnovare Wonen terecht voor leuke woonaccessoires en opgeknapte meubels. Op het Havenplein zit sinds kort een prachtige, nieuwe brasserie Havenzicht. Strijk hier zeker even neer voor een heerlijke lunch of koffie met gebak. Nog op zoek naar een cadeautje? Stap even binnen bij Cozy & Sweets. Hier score je zeker iets leuks én origineels!

Natuurgebied Sint-Annaland

Voor natuurliefhebbers biedt Sint-Annaland volop mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Zeeland. Het nabijgelegen natuurgebied de Slikken van de Heen is een geweldige plek om te wandelen en vogels te spotten. Liever even uitwaaien aan het water? Vanaf de Havenweg loop je zo het strand op.

Sint-Annaland is de plek voor watersportliefhebbers

Sint-Annaland is ook een populaire bestemming voor watersportliefhebbers. Met de Oosterschelde voor de deur zijn er talloze mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, kitesurfen en duiken. De rustige wateren en de mooie omgeving maken het tot een ideale plek voor allerlei watersportactiviteiten.

Kortom, Sint-Annaland is een charmant dorp met een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een levendige gemeenschap. Of je nu wilt genieten van de schilderachtige omgeving, de lokale keuken wilt proeven, actief wilt zijn op het water of gewoon wilt ontspannen, Sint-Annaland heeft voor elk wat wils. Het is een plek die je niet snel zult vergeten.