Klanteninterview

Hofwoning in Platepolder

“Het is opvallend hoeveel mensen zeggen dat ze ons nog te jong vinden om kleiner te gaan wonen. Dat verbaast ons. Het is juist nu belangrijk om daarover na te denken, zodat je daar de juiste keuzes in kunt maken. Onze huidige woning bevalt prima, maar de tuin is echt veel te groot. Om die reden hebben we een hofwoning gekocht in de nieuwe woonwijk Platepolder in Heinkenszand.”

Jos en Adrie Kuijper wonen al zeventien jaar in Heinkenszand. Ze kozen voor dit dorp vanwege de vele winkels en voorzieningen en willen er om die reden ook niet meer weg. Dat ze ooit nog een keer zouden verhuizen stond voor hen vast. “We hebben altijd gezegd dat we, tegen de tijd dat we zouden pensioneren, nog een nieuw huis zouden bouwen, volledig naar ons zin. Dat ging uiteindelijk niet door omdat de kavels in de Platepolder voor onze woonwensen te groot zijn. Zodoende kwamen we uit op deze hofwoning. Deze hebben een compleet woonprogramma op de begane grond, precies zoals we nu ook hebben. Echt levensloopbestendig dus. Op verdieping zijn ook nog twee slaapkamers en een badkamer.”

''Juist op onze leeftijd nadenken over de toekomst''

Duurzaam en onderhoudsarm
De woning kunnen ze voor een deel volgens hun eigen wensen laten bouwen. De badkamer, de keuken: alles in hun smaak. Zelfs een binnendeur verzetten of een stopcontact verplaatsen, het kan allemaal. “Dat is prettig aan nieuwbouw. Om die reden hebben we bestaande bouw nooit overwogen. Bovendien, we krijgen nu aardwarmte en zonnepanelen. Alles nieuw en onderhoudsarm. Dat laatste telt natuurlijk ook. Gelet op onze leeftijd zullen wij geen onderhoud meer hoeven te plegen aan ons huis. Dat vinden wij een prettige en zorgeloos gedachte.”

Wilt u ook graag wonen in een duurzame, energiezuinige én levensloopbestendige woning? Kom wonen in Platepolder te Heinkenszand! Bekijk alle projectinformatie hier en maak eenvoudig een afspraak met Martin van Ieperen voor een vrijblijvend gesprek.