Een charmant dorp op Tholen, omringd door de pracht van Nationaal Park de Oosterschelde.

Scherpenisse is een pittoresk dorp gelegen op het eiland Tholen in de provincie Zeeland, Nederland. Het dorp heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en wordt gekenmerkt door zijn rustige en landelijke sfeer. Met zijn charmante straatjes, oude gebouwen en vriendelijke gemeenschap trekt Scherpenisse zowel bezoekers als bewoners aan.

De rijke geschiedenis van Scherpenisse

Een van de opvallende kenmerken van Scherpenisse is de prachtige kerk die het dorpsgezicht domineert. De Sint Maartenskerk, gebouwd in de gotische stijl, dateert uit de 14e eeuw en is een belangrijk historisch monument. Wanneer je door de smalle straatjes van Scherpenisse wandelt, kom je langs traditionele huizen met karakteristieke gevels en kleurrijke bloemen die de straten opfleuren.

Trek de natuur in

Naast zijn historische charme biedt Scherpenisse ook prachtige natuurlijke omgevingen. Het dorp is omgeven door groene weilanden, uitgestrekte polders en waterwegen die perfect zijn voor fiets- en wandeltochten. De nabijheid van de Oosterschelde, een nationaal park bekend om zijn unieke flora en fauna, maakt Scherpenisse ook een populaire bestemming voor liefhebbers van watersport en natuurliefhebbers.

Uiteten in Scherpenisse

Na een dagje fietsen of wandelen in de omgeving van Scherpenisse uitrusten op het terras? Plof lekker neer op het terras van Brasserie de Zeester aan de voet van de Oosterschelde. Vanaf het terras krijg je een uniek uitzicht van de Zeelandbrug tot aan Antwerpen. Met het hele gezin of de familie een avondje uiteten doe je bij Nieuw Eiland Tholen aan het begin van het dorp. Al jarenlang een begrip op het eiland Tholen.