Klanteninterview

Eenmaal op Facebook ging het huis echt viraal.

Toen Aart-Jan en Carolien Witte op zoek gingen naar een woning, stonden zij eigenlijk open voor alles. Hij woonde in Nieuwdorp, zij in Arnemuiden, dus alles tussen Middelburg en Goes kwam in aanmerking. Het werd uiteindelijk een jaren dertig woning in Goes. Daar werd ook dochter Ninthe (2) geboren. Ondanks de grote verbouwing, laten Aart-Jan en Caroline vier jaar later opnieuw hun oog vallen op een jaren dertig woning, dit maal in ’s Heer Hendrikskinderen. “We zagen dit huis op Facebook maar ik zei direct tegen Carolien dat we geen tijd hebben voor weer een grote verbouwing. Wat bleek? Deze woning is volledig naar ons zin.”

Vier jaar geleden kochten Aart-Jan en Carolien hun woning aan de Heernisseweg in Goes. Behalve de schappelijke prijs, vielen ze voor de jaren dertig stijl, inclusief erker in de woonkamer. Instapklaar was het huis allerminst. “We hebben de woning eigenlijk volledig gestript”, vertelt Aart-Jan. “Alleen de buitenmuren en de dragende muren stonden nog. Zo hebben we het helemaal naar ons zin terug opgebouwd.”

Huis op Facebook

Ze wonen daar dan ook prima naar hun zin, tot ze op de Facebook-pagina van Neeskens Makelaars een woning zien, die op tal van fronten nog beter klopt. “Ook jaren dertig, maar op een fantastische plek in ’s Heer Hendrikskinderen én met meer ruimte. Opnieuw verbouwen, zag ik niet zitten, maar dat bleek ook helemaal niet nodig te zijn”, legt Aart-Jan uit. “We hebben gebeld met de makelaar en konden direct kijken. Het hele aankoopproces ging professioneel én gemoedelijk.”

Ook huis verkopen

Omdat Aart-Jan en Carolien natuurlijk ook een woning moeten verkopen, voelt het bijna logisch om dat eveneens bij Neeskens neer te leggen. “We zagen natuurlijk van de ‘kopers-kant’ hoe zij de woning in de markt zetten, hoe professioneel de brochures en woningpresentaties zijn en hoe snel ze kunnen schakelen. Dat schept vertrouwen. Om die reden hebben we al snel gevraagd om onze woning te bekijken. Zo kregen we bovendien een goed beeld van onze financiële mogelijkheden in het biedingstraject.”

Groot netwerk

Zodra de woning in ’s Heer Hendrikskinderen is aangekocht, krijgen Aart-Jan en Carolien haast met de verkoop van hun woning. “We wilden graag nog voor de zomer op de markt komen. Dat heeft Neeskens heel goed gedaan. Er is super snel geschakeld. Je ziet dan ook dat ze een groot netwerk hebben. Eenmaal op Facebook ging het huis echt viraal. Daardoor waren er al snel afspraken voor bezichtigingen”, legt Aart-Jan uit. “ Wat ik verder erg waardeer is dat ze de verkoopprijs heel goed hebben bepaald. Ik vond dat zelf heel lastig, maar zij hebben het goed onderbouwd en daarmee ook gelijk gekregen.”

Ruimer en rustiger

Binnenkort ontvangt de familie Witte de sleutel van het nieuwe huis. “Het idee dat we terug naar een dorp gaan spreekt ons beiden enorm aan. Niet dat Goes zo’n grote stad is, maar op een dorp is het toch wat ruimer en rustiger. Bovendien, Goes is natuurlijk nog steeds heel dichtbij. Zodra we de sleutel krijgen, hebben we drie weken om een en ander nog wat meer naar ons zin te maken. Ik kijk uit naar dit plekje en het fantastische uitzicht over de weilanden en het Poelbos.”