Voor mij telt persoonlijke betrokkenheid en goede bereikbaarheid

Heel afwisselend, dat is volgens Ko Stokx zijn werk als makelaar-taxateur bij Neeskens Makelaars in Goes. Om dat te ontdekken, gaan we een dag met hem op pad. Dat betekent in de eerste plaats vroeg uit de veren. “Ik begin graag vroeg in de sportschool. Om vijf uur gaat de wekker, zodat ik om zes uur kan sporten. Heerlijk, even het hoofd leeg, zodat ik daarna vol energie aan de dag kan beginnen.”

Ik streef ernaar om meerwaarde te bieden door een persoonlijke band op te bouwen

Ko’s dag begint rond acht uur op kantoor in Goes. En wat voor kantoor! Recent is Neeskens Makelaars verhuisd naar een nieuw pand aan de Piet Heinstraat. Het ruikt hier haast nog als nieuw. Ko: “Het werkt heel prettig op deze nieuwe plek, maar gelukkig is niet alles veranderd, zoals de dagelijkse opstart met de collega’s. We drinken altijd koffie aan het bureau, zodat we de eerste mails en telefoontjes al kunnen beantwoorden.”

Start met verkoopgesprek
Als Ko zijn agenda bekijkt, ziet hij dat het een drukke dag gaat worden. Voordat hij in zijn auto stapt, pakt hij de informatiedoosjes mee die hij kan achterlaten na een verkoopgesprek. Zijn eerste afspraak betreft zo’n gesprek. Hij stapt in de auto, de dag is nu echt begonnen. “Het voeren van een verkoopgesprek vind ik erg leuk. Ook nu weer. De eigenaren overwegen de verkoop van hun woning en hebben mij gevraagd om mee te denken. Dat doe ik graag. Tijdens dit gesprek geef ik een reële inschatting van de woningwaarde en vertel ik hoe wij de verkoop aanpakken. Veel woningeigenaren zijn enthousiast over wat Neeskens kan bieden. Met name ons grote netwerk en de woningpresentaties spreken aan.”

Persoonlijk meerwaarde bieden
De volgende afspraak van Ko betreft de oplevering van een woning, die via hem verkocht is. Voordat de woning passeert bij de notaris vindt een laatste inspectieronde plaats, samen met kopers en verkopers. “Het is belangrijk om te controleren of alles nog in de staat is zoals afgesproken. Zelf vind ik het ook leuk om iedereen nog even te zien. We hebben toch samen een traject doorlopen en niet het minste. De aan- en verkoop van een huis is een grote gebeurtenis. Ik streef ernaar om meerwaarde te bieden door een persoonlijke band op te bouwen.”

Bezichtigingen begeleiden
Twee afspraken achter de rug, Ko rijdt even naar kantoor om te lunchen met de collega’s. Natuurlijk komt het werk tijdens de gesprekken aan bod, maar gelukkig is er ook ruimte voor persoonlijke gesprekken. Natuurlijk beantwoordt Ko ook nu weer mails en reageert hij op terugbelnotities. Na de lunch gaat Ko weer op stap. “Het is gelukt om enkele bezichtigingen achter elkaar te plannen. Dat is prettig voor de woningeigenaren. Dat betekent dat ik belangstellenden rondleid in de woning en zoveel mogelijk informatie verstrek. Sommige belangstellenden zijn serieus geïnteresseerd. Dat koppel ik direct terug aan de eigenaren.”

Taxaties verzorgen
De laatste afspraak van Ko vandaag betreft de taxatie van een woning, want naast makelaar is Ko ook actief als taxateur. “Ik vind het leuk om ook op deze manier met woningen en de woningmarkt bezig te zijn en mijn bevindingen zo goed mogelijk te rapporteren in een taxatierapport.” Na deze afspraak gaat Ko nog even terug naar het kantoor in Goes. Daar sluit hij de dag af. Alhoewel, ook thuis doet hij nog regelmatig iets voor zijn werk. “Ik vind het belangrijk om bereikbaar te zijn. Ook ’s avonds. Een woning kopen of verkopen is het niet niks; het gaat om emoties en grote sommen geld. Ik wil daarom steeds goed bereikbaar zijn en vind dat een 9 tot 5 mentaliteit daar niet bij past.”