Andere woning kopen? Eerst langs 't Zeeuwse Hypotheek Huys

Je bent zoekende naar een (andere) woning of je hebt nieuwbouwplannen. Op dat moment zijn er een hoop zaken waar je aan moet denken, waaronder de financiën.

  • Hoeveel kan er geleend worden?
  • Tegen welke rente?
  • Hoe hoog worden de maandlasten?
  • Welke bijkomende kosten zijn er?

Kortom: een hoop vragen waar je vooraf duidelijkheid over wilt hebben. Ga goed voorbereid de huizenmarkt op en laat je vooraf uitvoerig informeren en adviseren door de adviseurs van ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. Zij kennen de markt, hebben de keuze uit meer dan twintig geldverstrekkers en nemen de tijd voor al jouw (financiële) woonvragen.

Stijgende hypotheekrente.

Hoe zit het met mijn huidige lage (-re) rentetarieven? De rentes zijn vanaf de zomer van 2022 fors opgelopen en komen van een historisch laag punt. Grote kans dat jouw huidige rentepercentages lager zijn dan de actuele marktrentes. Raak je deze kwijt als je verhuist? Nee, doorgaans niet! Bij veel geldverstrekkers kun je jouw huidige lage rentetarieven onder voorwaarden meenemen naar je nieuwe woning.

Wordt de nieuwe hypotheekschuld hoger dan de huidige hypotheekschuld? Dan heb je niet genoeg aan het hypotheekdeel dat je meeneemt. Je hebt daarnaast een aanvullende hypotheek tegen de actuele marktrente nodig. Neem je je oude hypotheekrente mee, dan moet je het nieuwe deel bij dezelfde geldverstrekker afsluiten.

De voorwaarden waaronder deze ‘verhuisregeling’ of ‘meeneemfaciliteit’ wordt aangeboden verschilt per geldverstrekker.

Nieuwsgierig geworden hoe de meeneemhypotheek in jouw situatie uitpakt? Neem contact op met ’t Zeeuwse Hypotheek Huys. Robin, Wim en Almar adviseren je graag!

UIT DE PRAKTIJK

Hans en Manon kochten in 2019 hun eerste eigen woning. Nu, vier jaar later, is de woning door gezinsuitbreiding te klein geworden en hebben zij een andere woning gekocht.

In 2019 is de hypotheekrente voor 30 jaar vastgezet tegen 2,4%. De hoogte van de bestaande hypotheek is nu nog EUR 200.000,-. De nieuwe hypotheekschuld bedraagt door een hogere koopsom EUR 300.000,-. Hans en Manon kunnen de huidige rente meenemen naar de nieuwe woning. Er komt één leningdeel van EUR 200.000,- met een looptijd van 26 jaar waarbij de rente eveneens 26 jaar vaststaat tegen 2,4%. Het tweede leningdeel bedraagt EUR 100.000,- tegen een rente van 4%.