De winter is in volle gang en stiekem hopen we nog op een weekend vol met sneeuw of een bevroren vijver om te kunnen schaatsen. Maar er is niks zou fijn om tijdens een koude winterdag thuis te komen in een heerlijk warm huis. Warme chocomelk met slagroom op de bank en het liefst met een knisperend haardvuurtje op de achtergrond. 

Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw woning warm is zonder enorm hoge energiekosten?

Isolatie als een warme deken

Om de warmte binnen goed vast te houden is het belangrijk om je huis goed te isoleren. Huizen die gebouwd zijn vanaf 2000 zijn volgens de bouwnorm voorzien van goede isolatie. Het dak, de muren en de vloer zijn geïsoleerd en ook zijn deze woning voorzien van HR++ glas. Nog geen vloerverwarming? Dan is dit zeker nog een mooie toevoeging om je huis optimaal te verwarmen.

Woning van voor 2000 kunnen vaak nog zijn voorzien van isolatie die niet meer toereikend is. Heb jij een oudere woning en merk je dat je aanzienlijk meer moet stoken op een koude dag? Laat eens een expert langskomen om te kijken naar de mogelijkheden. Geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen u graag aan het juiste adres.

Kleine tips

Het verbeteren van je woning door betere isolatie aan te brengen is wellicht voor jou een flinke ingreep. Gelukkig zijn er ook wat kleine tips die al kunnen helpen bij het sneller verwarmen van je woning.

  • Lucht je woning regelmatig. Koude lucht is vaak droger en daardoor makkelijker te verwarmen.
  • Laat deuren zoveel mogelijk dicht. Hoe kleiner de ruimte hoe sneller het opwarmt.
  • Het sluiten van vitrage en gordijnen zorgt ook dat koude lucht buiten blijft. Het lijkt misschien niet veel te doen, maar stiekem scheelt het heel wat warmteverlies.

Een misschien wel de meest goedkope tip. Trek een lekkere dikke trui en sloffen aan en kruip lekker onder een kleedje op de bank. 

Tot slot geeft een open haard een behaaglijke warmte af en daarnaast is niets zo sfeervol als het geluid van een knapperend haardvuur.
Nog geen echte open haard in huis? Wij hebben onze pareltjes even op een rijtje gezet. Wie weet zit jij volgend jaar bij je eigen open haard.

Mastgat 2, Kortgene

Vrijstaande woning

Mastgat 2, Kortgene

Deze fijne gezinswoning in Kortgene biedt een heerlijke zithoek rondom een sfeervolle open haard. Via de brede schuifpui kijk je ondertussen heerlijk naar buiten en kun je genieten van het witte landschap. Daarnaast is de woning ook nog eens zeer goed geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen.

Bekijk hier alle details van deze woning.

Appartement Yerseke, De Zaete 28

Wonen aan de Oosterschelde

Aan de Oosterschelde in Yerseke staat dit prachtige appartementencomplex. Gebouwd in 2015, zeer goed geïsoleerd en volledig voorzien van vloerverwarming.  Comfortabel wonen op maar liefst 264m2 woonoppervlakte. Zowel vanaf de bank als vanuit de keuken kijkt u op de sfeervolle, moderne gashaard.

Bekijk hier alle woningdetails.

Marijkelaan 88, Yerseke

Wonen op 2.184 m2 eigen grond

Op zoek naar een zee aan ruimte zowel in huis als in de tuin? Deze vrijstaande woning aan de Marijkelaan is op zoek naar een nieuwe eigenaar. De woning is wat gedateerd maar biedt genoeg mogelijkheden om er een heerlijk gezinshuis van te maken.

Woon jij dit jaar nog aan de Marijkelaan in Yerseke?

Bekijk hier alle details van deze woning.