4 tips

Wandelend door de gezellige straatjes van Sint- Maartensdijk

Het middeleeuwse dorpje Sint- Maartensdijk, is erg gezellig om een keer te gaan buurten als je op het eiland Tholen bent. Midden op het dorp tref je het prachtige en grote monumentale gemeentehuis gebouwd in 1628. Tot op de dag van vandaag vind je hier nog een aantal 17e -eeuwse portretten van de koninklijke familie. Momenteel kun je er verblijven in het mooie hotel.

Onze collega’s Wilmar, Jeany, Anne en Marilyn geven je graag wat tips voor een leuke, gezellige dag in Sint- Maartensdijk.

Tip 1: Weekmarkt

Elke vrijdagmiddag kan je een heerlijk stukje kaas of verse vis halen op de weekmarkt in het centrum van het dorp. Een kleine maar zeker een gezellige markt, waar je het lekkerste eten kunt halen. Ook kan je makkelijk naar de supermarkt, want er is niet één supermarkt, maar je vindt er twee!

Tip 2: De kerk in Sint-Maartensdijk

De prachtige historische Hervormde kerk is een mooi monument om te gaan bezichtigen als je een dagje in Sint-Maartensdijk bent. Een monument wat uit de 15e eeuw komt en waar een hoop in het verleden is gebeurd.

Tip 3: Een goede kop koffie

In het centrum van Sint-Maartensdijk treffen we aan de Markt in een prachtig oud pand hotel Het Kosthuys. Hier kun je niet alleen heerlijk overnachten, maar geniet je in de brasserie van een goede kop koffie met huisgemaakte taart.

Tip 4: Oranjekamer

De oranjekamer wil het historische verband laten zien tussen Sint-Maartensdijk en het huis van Oranje en wat daaraan vooraf ging. In het museum is er een presentatie over het ontstaan van Sint – Maartensdijk in de vroege middeleeuwen en de bouw van het kasteel. Zeker een interessante plaats om meer te ontdekken van Sint- Maartensdijk en de connectie met ons koningshuis.

Verkoopplannen in het mooie Sint-Maartensdijk? Maak een afspraak met Wilmar voor een vrijblijvend adviesgesprek. Neem eenvoudig contact op via het formulier.