Je bent de spil binnen het kantoor

Secretaresse word je niet zo maar. Naast goed plannen en organiseren, ondersteun je je collega’s en ontvang je klanten. Je bent als het ware de spil binnen het kantoor. Neem Jeany Butijn, secretaresse op het kantoor van Neeskens Makelaars in Tholen. Top werkdagen voor haar zijn dagen waarop zij haar collega’s optimaal heeft kunnen ondersteunen en klanten goed verder heeft kunnen helpen. Hoe zo’n dag eruit? Wij gaan een dag met haar op stap!

‘Een topdag? Als ik de klanten goed verder heb kunnen helpen’

7.30 uur – Naar het werk
Van Wilhelminadorp naar Tholen is het al snel 45 minuten rijden. Een bijzonder ritje, want Jeany rijdt flink wat kantoren van Neeskens voorbij. Driekwart rijden lijkt veel, maar Jeany vindt het heerlijk om een stukje te rijden en zo langzaam wakker te worden.

8.15 uur – Opstarten
Jeany komt vandaag als eerste aan op kantoor. Het valt haar nog steeds op hoe mooi en nieuw dit is. Ze doet de lichten aan, ruimt de vaatwasmachine uit en zet natuurlijk de computer en de telefoon aan. Het werk kan beginnen, en hoe! Er verschijnen direct al zeker vijftig mails in haar mailbox en vanaf half negen gaat ook de telefoon vrijwel non-stop. Zeker dit eerste half uur is het spitsuur.

9.00 uur – Samenwerken
Makelaar Wilmar van Haaften is inmiddels ook binnengestapt. Zoals gebruikelijk zet hij een kop thee en een glas water op Jeany’s bureau. Zelf komt ze daar nauwelijks aan toe. Nu de eerste drukte voorbij is, gaat ze aan de slag met het plannen van bezichtigingsaanvragen en het maken van afspraken voor nieuwe woningopnames. Ze spreekt woningeigenaren, potentiële kopers, maar ook de fotograaf en collega’s. Ondertussen werkt ze ook nieuwe opdrachten tot bemiddeling uit en stelt ze nauwlettend een koopovereenkomst op.

11.30 uur – Boodschappen doen
Het is bijna lunchtijd. Jeany gaat naar de bakker en de slager en ze kookt nog wat eitjes voor straks.

11.45 uur – Samen lunchen
Jeany en Wilmar leggen even het werk neer. Tijd om samen te lunchen. Gezellig! Er wordt even niet over het werk gesproken.

12.45 uur – Terug aan het werk
Even niet kijken en de mailbox van Jeany is alweer volgestroomd. Natuurlijk gaat ze eerst daarmee aan de slag. Gelukkig heeft ze daarna tijd om een aantal boxen te vullen. Deze boxen nemen de makelaars mee naar bezichtigingen. Ze doet in iedere box een brochure, de Neeskens-krant Thuis, een reep Tony Chocolonely en een handgeschreven briefje. Attent! Soms heeft ze ’s middags overleg, maar vandaag niet. Wel stappen er mensen binnen die graag iets meer willen weten over Bastion, een nieuwproject in Tholen. Jeany geniet: heerlijk dat ze deze mensen zo goed kan adviseren. Ze geeft informatie mee, die ze thuis kunnen nalezen.

17.00 – Naar huis!
Zo laat al? De werkdag is omgevlogen! Jeany ruimt alles op; tijd om naar huis te gaan. Onderweg belt ze even met haar vriend. Eenmaal thuis staat het eten al op tafel. Fijn, want zo is ze op tijd klaar voor haar afspraak straks met haar vriendinnen!