Vanaf de eerste kennismaking bouw je een band op

“Het leuke van mijn vak is de afwisseling. Je weet aan de voordeur vaak niet wie je gaat ontmoeten en hoe het huis er binnen uitziet. Vanaf de eerste kennismaking bouw je een band op met de woningeigenaren. Ik vind het belangrijk om goed contact te onderhouden tijdens het hele verkooptraject. Ik stuur vaak even een berichtje, ben aanwezig bij de bezichtigingsdagen en doe de laatste inspectieronde. Ik beschouw het als een compliment als mensen zelfs ná de verkoop nog contact onderhouden. Dan heb ik het goed gedaan.”

Rustig advies geven

Tijdens een stage voor de opleiding Directiesecretaresse ontdekt Heidi Boeder hoe leuk het makelaarsvak is. Die stage, bij Neeskens Makelaars, krijgt een vervolg als Wilco Neeskens haar een baan aanbiedt. “Toen Wilco vroeg of ik interesse had om zelf makelaar te worden, sprak dat me direct aan! Ik had altijd al interesse in huizen en de commerciële kant van dit werk vind ik leuk. Toch nam ik even de tijd alvorens ja te zeggen. Ik ging trouwen en we waren bezig met het bouwen van ons eigen huis. Een drukke tijd, maar ik besloot het toch te doen.” Inmiddels oefent Heidi met veel plezier het vak als Register Makelaar Taxateur uit.

Goede afronding voor beide partijen
Heidi vertelt dat geen werkdag hetzelfde is. Behalve dat Heidi veel waardebepalingen en bezichtigingen doet, voert zij ook taxaties uit en is zij actief betrokken bij nieuwbouwprojecten. “Het leuke van het vak is dat de verkoop van een (nieuwbouw)woning weer kan leiden tot een nieuwe woning in onze portefeuille.” In Heidi’s werk is de voorbereiding voor een afspraak erg belangrijk. “Ik probeer belangrijk informatie over de woning te verzamelen, zodat ik tijdens de afspraak direct een goede inschatting van de woningwaarde kan maken.” Besluiten mensen na een verkoopgesprek met Heidi in zee te gaan, dan gaan haar collega’s aan de slag met de fotografie en de verkoopteksten. “Zodra de woning op Funda staat, ben ik de vaste contactpersoon. Ik begeleid de bezichtigingen, bespreek de biedingen en doe de eindinspectie. Ik merk dat voor veel mensen het (ver)kopen van een woning super spannend is. Ik vind het fijn als ik rustig advies kan geven, zodat zij een goede beslissing kunnen maken.”

Thuis!
Thuis ervaart Heidi hoe belangrijk het is om fijn te kunnen wonen en om echt te ontspannen en los te komen van haar werk. Ze duikt graag de keuken in. “Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken en om dan flink uit te pakken. Er komen regelmatig mensen eten. Ik kan ontzettend genieten van die gezelligheid.”

‘De voorbereiding voor een afspraak is erg belangrijk’