Contact

Yerseke

Marijkelaan 2a

4401 GG

0113 57 31 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

yerseke@neeskens.com

Goes

Piet Heinstraat 32

4461 GL

0113 23 19 34

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

goes@neeskens.com

Tholen

Eendrachtsweg 9

4691 EK

0166 72 89 00

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur, zaterdag 09.00 - 12.00 uur

tholen@neeskens.com

Nieuwerkerk

Deltastraat 10

4306 BK

0111 64 41 45

Maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00 uur

info@kooijmanmakelaardij.nl

Whatsapp

+31 113 573 100

Verkocht - 's-Heer Arendskerke

‘Een huis verkopen doe je niet elke dag’

Als timmerman draai je je hand niet om voor een bouw- of verbouwklus. Dat vakmanschap kwam Mike Frijlink goed van pas, toen hij medio 2017 een nieuw thuis zocht. In ’s Heer Arendskerke ontdekte hij een kavel, vrijwel middenin het dorp. Dat zag hij wel zitten. Hij nam vijf maanden vrij en bouwde een fantastische woning met drie slaapkamers. Die heeft hij onlangs verkocht, met hulp van Ko Stokx van Neeskens Makelaars. “Ik hoef niet als een koning behandeld te worden, maar een huis verkopen doe je niet elke dag.”

 

“Ik heb de woning in netto zestien weken gebouwd

Na zijn scheiding zocht Mike een nieuw plekje voor hem en zijn dochter. Het kavel dat hij op Funda tegenkwam, stond al een tijdje te koop. Hij zag direct mogelijkheden. Hij kende ’s Heer Arendskerke niet, maar het deed hem aan Waarde denken, het dorp waar hij een tijd woonde. “Ik heb de woning in netto zestien weken gebouwd. Mensen in de straat stonden ervan te kijken hoe snel het ging.”

Goed voorbereid gesprek
De contacten met een projectontwikkelaar over een loods van Mike in Kloetinge zetten onverwachts een verhuizing in gang. Want hoewel, de plannen met de projectontwikkelaar de ijskast in gingen, ontdekte Mike wel aantrekkelijke woon-werk kavels in Goes. Omdat, naar zijn eigen zeggen, bouwen het leukste is om te doen, besloot hij dat kunstje nog een keer te gaan herhalen, en dan met woonhuis én loods in Goes. “Om een idee te krijgen van de waarde van mijn woning had ik bij twee makelaars een waardebepaling gevraagd. Die liepen opvallend ver uiteen. Het was familie van Ko Stokx die me adviseerde hem eens te bellen. Ik ben blij dat ik dat advies heb opgevolgd. Ko is komen praten en kon direct die avond al een prijs voorstellen. Ik vond het echt bijzonder prettig om te merken dat hij zich voorbereid had op het gesprek en de tijd nam om alles goed door te spreken.”

Altijd bereikbaar
Het goede gevoel hield Mike. Want kort na het gesprek werden de foto’s gemaakt en op Funda geplaatst, volgden de bezichtigingsdagen en de uiteindelijke verkoop. “Ik denk dat uiteindelijk drie weken na de eerste kennismaking de woning al verkocht was. Ik ben erg enthousiast over hoe dat verlopen is. Erg makkelijk is bijvoorbeeld de move-app, waarmee ik alle ontwikkelingen en dossiers rondom het huis kon volgen. Ook later kon ik nog een beroep op Ko doen, hij was altijd bereikbaar, óók in het weekend. Even een appje en ik kreeg direct antwoord.”

Vrije dorpsgevoel
De start van Mike’s nieuwe bouwplannen is voorzien voor eind 2022. Hij hoopt de woning voor Oud & Nieuw wind- en waterdicht te hebben. Ondertussen verblijft hij met zijn vriendin en dochter in een chalet op een camping.  Natuurlijk kijkt hij uit naar de verhuizing naar Goes, maar hij gaat ’s Heer Arendskerke zéker missen. “’s Zomers ging ik vaak samen met mijn dochter op mijn slippers een ijsje halen bij de kleine supermarkt. Dat voelde zo als vakantie. Dat vrije gevoel dat een dorp biedt, ga ik zeker missen.”

Verkocht - Goes

‘We kunnen blijven dromen of het gewoon doen’

Verhuizingen zijn er in alle soorten en maten. Van groot naar klein, of andersom, van het dorp naar de stad, of van de bovenste verdieping naar de begane grond. Allemaal bijzonder natuurlijk en zeker voor degene die verhuist. In het rijtje bijzondere verhuizingen hoort zeker de verhuizing van Esther Geijs, Steven Blommaart en hun dochtertje Diese (1 jaar). Zij verruilen de Goese binnenstad voor een voormalige molen in Ellewoutsdijk. Esther: “Toen ik zag dat dit huis te koop was, wist ik: we kunnen blijven dromen of het gewoon doen.”

Het karakteristieke pand, natuur rondom, de ronde vormen; echt alles sloot precies bij hun wensen aan

Vijf jaar geleden kocht Steven de woning aan de Voorstad in Goes. Hij was single en vond het wonen zo dichtbij het centrum erg aantrekkelijk. De woning knapte hij in de loop van de jaren volledig op. Toen Esther in zijn leven kwam, werkte zij daar even hard aan mee. Gaandeweg echter ging bij hen beiden het gevoel leven, dat zij liever wat meer buitenaf zouden wonen. “We houden allebei van rust en van natuur om ons heen. Dat misten we hier.”

Dit huis is het
Het vinden van een andere woning was niet makkelijk, juist omdat hun huis aan de Voorstad zo’n fijn thuis was. Zij bezochten verschillende huizen, maar hadden nergens een echte klik. Dat veranderde toen Esther de voormalige molen op Funda ontdekte. Zowel zij als Steven was direct overtuigt. Het karakteristieke pand, natuur rondom, de ronde vormen; echt alles sloot precies bij hun wensen aan. “We wisten: voor dit huis willen we de Voorstad wel verlaten.”

Persoonlijk
Voor de verkoop van die woning kozen Esther en Steven voor Martin van Ieperen van Neeskens Makelaars. Een heel bewuste keuze, vertelt Esther. “We hebben tijdens de verschillende bezichtigingen met enkele makelaars kennisgemaakt. Met Martin klikte het. We hadden bij hem het gevoel dat we open en eerlijk konden zijn. Dat gevoel hadden we opnieuw toen we hem vroegen een tweede waardebepaling te verzorgen voor onze woning. De makelaar die dat eerder deed, vonden wij opvallend zakelijk. Wat een verschil met de persoonlijke aanpak van Martin. Hij was belangstellend, vriendelijk en had oog voor al onze inspanningen. Bovendien, hij kwam ook nog eens op een flink hoger bedrag uit.”

Online dossier
De verkoop gaat vervolgens zeer voorspoedig. Esther: “De fotograaf ging als een wervelwind door het huis. Wat heeft zij fantastische foto’s gemaakt! Die stonden vervolgens heel snel op Funda. De kijkdag daarna leverde enkele biedingen op. Het was fijn dat we daarover steeds een duidelijke terugkoppeling kregen, onder andere in het online dossier. Vaak met een kort berichtje erbij hoe een en ander was verlopen. De uiteindelijke biedingen hebben we zonder hulp van Martin beoordeeld. Dat vind ik prettig. Ik voelde daardoor ook geen enkele druk om voor een bepaald bod te kiezen.”

Wonen met de natuur
De verhuizing staat op het punt van beginnen. Esther gaat het ‘oude huis’ zeker missen, met name de heerlijke keuken met het kookeiland. Toch kan ze niet wachten tot ze de deuren van hun molen kunnen openen. “We kunnen daar heerlijk met de natuur gaan wonen en daar kijken we enorm naar uit.”

Verkocht - Sint -Annaland

‘We verhuizen van oud naar nieuw’

Echt plannen om te verhuizen hadden Erwin en Jolita Meijnderts niet. Hun huis aan de Noordstraat in Sint-Annaland beviel na al die jaren nog steeds uitstekend. Maar, toen er onverwachts een aantrekkelijke bouwkavel te koop kwam in het dorp waar ze wonen, zette hen dat toch aan het denken. Ze besluiten de stap te zetten om hun huis te verruilen voor een nieuwbouwwoning. Voor de verkoop doen ze een beroep op Neeskens Makelaars. “We hadden aanvankelijk zelf een koper. Toen dat niet doorging heb ik Wilmar van Haaften gebeld. We wilden absoluut niet met ons huis gaan lopen ‘leuren’.”

Ook het online dossier van Neeskens werkt perfect.”

Ongeveer vijfentwintig jaar wonen Erwin en Jolita en hun twee zonen nu in de Noordstraat. Ze kochten de woning in 1997. Een bouwval was het zeker niet, maar de woning was nog volledig in de staat van 1927, het jaar waarin het gebouwd was. “De woning is eigenlijk een oud boerderijtje met een schuur. Die schuur zag mijn man wel zitten. Hij geniet ervan om daar een beetje in te rommelen. Verder vielen we voor de grote tuin en het ruime uitzicht. In de loop van de jaren hebben we veel verbouwd. Zo hebben we een deel van de schuur bij de woning getrokken. Twee jaar geleden nog hebben we onder andere de badkamer, de bijkeuken en de tuin vernieuwd.”

Nieuwbouw
Jolita vertelt dat de aantrekkelijke bouwkavel hun aan het denken zette. “We worden natuurlijk allebei ouder en het onderhoud aan een oude woning blijft. We hebben heel lang zitten wikken en wegen, maar uiteindelijk toch geconcludeerd dat nieuwbouw een goede en een verstandige keuze is. Straks is alles vrijwel onderhoudsvrij en zijn we bovendien van het gas af.”

Taxatie
In verband met het taxatierapport kwamen Erwin en Jolita, via de hypotheekadviseur van de Rabobank, bij Neeskens terecht. En toen de koper die zich als eerste meldde afhaakte, was het contact met Wilmar snel gelegd. “Hij heeft alles heel voortvarend opgepakt. Ongeveer drie weken nadat het online stond, was de woning verkocht. Super fijn natuurlijk. Iedereen kan wel zeggen dat je woning zo verkocht zal zijn, maar je moet het toch maar afwachten. Wilmar heeft ons daarbij heel erg goed begeleid. We waarderen zijn open en duidelijke manier van communiceren en hij was altijd bereikbaar voor vragen. Ook het online dossier van Neeskens werkt perfect.”

Kijkdag
Tijdens de kijkdag kwamen verschillende belangstellenden kijken. De uiteindelijke kopers zijn mensen van het dorp, die volgens Jolita altijd al hun oog op hun woning hadden laten vallen. “We gaan hier straks echt wel met wat pijn in ons hart weg. Het is zo’n fijn huis. Maar, als we dan weer naar de bouwtekeningen kijken hebben we er erg veel zin in. Ik weet zeker dat het ons gaat lukken om ook van onze nieuwbouwwoning een fijn thuis te maken.”

Verkocht - Stavenisse

‘Het ging snel, ook omdat de kopers zo spoedig mogelijk wilden verhuizen’

“Vijftien jaar geleden was ik woningzoekend. Ik kom van Bruinisse, maar vond een schattig huis in Stavenisse. De uitstraling, de mooie stenen, de dakkapel; ik was er direct verliefd op. Toch heb ik besloten het te verkopen. Natuurlijk via Neeskens Makelaars. Die afspraak maakte ik al een aantal jaren terug, want ik vind Wilmar van Haaften een geweldige makelaar.”

Een vriendelijke en spontane man, die bovendien deskundig is.

Robin Verton vertelt enthousiast over het verkooptraject dat hij samen met Wilmar doorlopen heeft. “Ik heb een jaar of acht geleden de woning ook al eens te koop gezet. De woningmarkt was toen heel anders; er was nauwelijks belangstelling. In overleg met Wilmar heb ik de woning toen uit de verkoop gehaald. Maar wel met de belofte om bij een eventuele verkoop later, dat weer samen met hem te doen. Ik vind het een vriendelijke en spontane man, die bovendien deskundig is. Als je ziet hoeveel woningen Neeskens hier verkoopt, kun je erop vertrouwen dat ze de woningmarkt door en door kennen.”

Goede terugkoppeling
De verkoop ging dit keer opvallend snel. Na een gesprek met Wilmar werden begin maart twee kijkdagen gepland. Vrij snel daarna kwamen de biedingen binnen en maakte Robin een definitieve keuze. “Het was prettig dat Wilmar steeds een goede terugkoppeling gaf van de kijkdagen. Zo wist ik een beetje wie er geweest waren en wat de reacties op de woning waren. De biedingen volgden vrij snel op de kijkdagen en ik heb daarna ook snel een keuze gemaakt. De kopers wilden het liefst zo spoedig mogelijk verhuizen. In overleg met mijn vriendin was de overdracht daarom al begin april.”

Iedereen in de buurt
Natuurlijk gaat Robin zijn huis missen. Dat geldt ook voor zijn drie kinderen. “Ze vinden het best moeilijk om deze woning achter zich te laten. Ze zijn hier alle drie opgegroeid, dus dat begrijp ik. Aan de andere kant kijk ik er erg naar uit om samen met mijn vriendin, onze dochter en mijn kinderen een nieuwe start te maken. Dat doen we ook weer in Stavenisse. Mijn vriendin komt hier vandaan en ik vind het een heerlijk dorp. Ik heb straks alle kinderen in de buurt. Mooier kun je het niet hebben.”

 

Verkocht - Oud-Vossemeer

‘Nog één keer verhuizen'

Een droomhuis hebben we misschien allemaal wel. Zo’n woning waarvan je hoopt die ooit nog eens te kunnen kopen. Voor Andries en Marijke Kersbergen komt die droom uit. Zij hebben recent een woning gekocht, die volledig aan al hun wensen voldoet. Of beter: zal gaan voldoen, want momenteel zijn ze er hard in aan het werk. Die aankoop betekent wel dat ze afscheid moeten nemen van hun eerste koopwoning. Die kochten ze toen én verkopen ze nu via Neeskens Makelaars.

 

Het viel ons toen al op hoe prettig de samenwerking met hen is; klantvriendelijk en afspraak is afspraak.

Zo’n acht jaar geleden kochten Andries en Marijke hun woning aan de Weelhoekstraat in Oud-Vossemeer. Ze hadden een half jaar een woning gehuurd en vonden de tijd rijp voor een eigen huis. “We vielen voor deze woning, omdat deze destijds binnen ons budget paste, maar ook vanwege de rustige, kindvriendelijke buurt. Op het punt waar wij zitten, komen geen auto’s. Met kinderen is dat natuurlijk heel fijn. De woning stond destijds te koop bij Neeskens Makelaars. Het viel ons toen al op hoe prettig de samenwerking met hen is; klantvriendelijk en afspraak is afspraak”, vertelt Andries.

Unieke kans
De woning biedt Andries en Marijke én hun drie dochters alle ruimte. Zeker de bovenverdieping is ideaal voor zo’n groot gezin. “We hebben in de loop der jaren de woning steeds meer naar onze zin gemaakt, onder andere met een nieuwe keuken en badkamer”, aldus Andries. “We hoefden dus eigenlijk ook helemaal niet weg, maar dat veranderde toen deze kans zich via via voordeed. We kregen de mogelijkheid een woning te kopen, die helemaal aan onze wensen voldoet. Die kans hebben we gegrepen. Naar mijn idee betekent dat dat we nog één keer verhuizen. Daarna zitten we op onze droomplek: een knusse woning uit 1870, lekker achteraf, met een speelkamer en een slaap- en badkamer op de begane grond. Heerlijk, we kijken ernaar uit.”

Recht op de man af
Dat Andries en Marijke voor de verkoop van hun woning contact zochten met Neeskens, voelde voor hen als niet meer dan logisch. “Wilmar van Haaften had ons destijds bij de aankoop begeleid, hij was ook bij mijn ouders geweest en wij hebben niet getwijfeld: die moeten we hebben. Hij is eerlijk en recht op de man af. Dat is prettig. De uiteindelijke verkoop ging heel snel. Na een kijkdag kregen we vijf biedingen, ook van mensen van buiten Tholen. We hebben deze samen met Wilmar bekeken. Uiteindelijk zijn de kopers jonge mensen van het eiland. Wij vinden het fijn dat het naar hen gaat.”

Woonplezier
Momenteel zijn Andries en Marijke druk in hun nieuwe huis. “Het is behoorlijk verouderd, dus we moeten heel veel doen, maar dan zijn we wel voor de komende twintig of dertig jaar klaar. Natuurlijk gaan we ons huis missen, maar we kijken ook erg uit naar het woonplezier in dit nieuwe huis.”

Verkocht - Kruiningen

“De verkoopdagen gingen als een raket”

De woning in Kruiningen van Jan-Jaap en Krystyna de Koster en dochter Emily (2 jaar) had eigenlijk alles wat ze zich konden wensen. Alleen was Kruiningen toch wat stiller dan de grote Poolse stad uit Krystyna’s jeugd. Het liefst hadden ze hun woning opgepakt en naar Goes verhuisd. Omdat dat niet gaat, besloten ze zelf te verhuizen. Makelaar Heidi Boeder van Neeskens Makelaars begeleidde de verkoop van hun woning aan Lijnbaan 8.

Iemand die open en eerlijk is en steeds snel reageert

“Eerlijk? Het was vooral mijn vrouw die voor deze woning viel. Zelf had ik een lichte voorkeur voor een ander huis. Maar ja, je weet hoe het gaat, we volgden haar keuze. Krystyna voelde zich hier direct thuis en was erg enthousiast over de grote keuken en bijkeuken. Achteraf moet ik haar gelijk geven. Het is echt een heel fijn huis”, vertelt Jan-Jaap. Na de koop in 2015 volgt een jaar van flink verbouwen. Vrijwel alles wordt aangepakt, opgeknapt of volledig verbouwd. “We hebben, van vloer tot plafond, heel veel in de woning gedaan. Vaak kwam van het een het ander. Om die reden zijn we erg blij dat we veel hulp hebben gekregen van vrienden.”

Winkels en restaurants in de buurt
Jan-Jaap is geboren en getogen in Kruiningen en was om die reden blij met het huis in zijn geboortedorp. Voor Krystyna lag dat anders. Zij groeide in Polen op in een stad die qua grootte vergelijkbaar is met Utrecht, en dan ben je dus wel wat reuring gewend. “Kruiningen werd voor ons toch wel erg klein. We gingen regelmatig naar Goes en merkten hoe fijn het was om wat meer winkels en restaurants in de buurt te hebben. Zo ontstond het plan om naar Goes te verhuizen.”

Open, eerlijk en snel
De keuze voor Neeskens Makelaars had Jan-Jaap eigenlijk al voor de coronapandemie gemaakt. Toen hij een vrijblijvende taxatie aanvroeg via Funda stond Heidi op stoep. “Ik kende Heidi nog van vroeger. Ze heeft de woning getaxeerd. Door allerlei omstandigheden duurde het even voor we concrete stappen konden zetten. Toen dat eenmaal zover was, lag het voor de hand om haar te bellen. Wij hebben haar leren kennen als iemand die open en eerlijk is en steeds snel reageert. Binnen no time stond er een bord in de tuin en het inschrijven voor de verkoopdagen ging als een raket. Twee of drie weken later was onze woning al verkocht.”

Fijne tijd
Inmiddels is de familie De Koster verhuisd. Ze wonen naar hun zin, maar ze missen hun oude huis nog steeds. “We voelden ons daar zo thuis, vooral als we in de keuken zaten aan de grote eettafel. Dat was een heerlijke plek om samen te zijn. Nu in Goes ervaren we vooral het gemak van overal zo naartoe te kunnen lopen. Kortom, Kruiningen was leuk, maar we verwachten dat we ook in Goes een fijne tijd zullen hebben samen.”

Verkocht - THOLEN

In zo’n spannende periode is het fijn dat iemand rust biedt

Plannen om te verhuizen hadden Tijl Frijns en Sanne Brink uit Tholen eigenlijk niet. Ze hadden de jaren dertig woning aan de Grindweg 8 nog geen twee jaar geleden gekocht en flink opgeknapt. Bovendien, dochter Linde was er geboren en Tholen als woonplaats beviel enorm goed. Toen echter door omstandigheden het ouderlijk huis van Tijl vrij kwam, besloten zij de stap te zetten en te verhuizen naar Burgh-Haamstede. Voor de verkoop van hun huis zochten ze contact met Wilmar van Haaften van Neeskens Makelaars. “Logisch, de vorige verkoop had hij ook goed begeleid.”

Rustig, begripvol en vertrouwenwekkend

Tijl en Sanne woonden al in de Grindweg toen nummer 8 te koop kwam, een huis precies aan de overkant van de straat. “Het huis bood veel meer ruimte dan we hadden en was gunstig geprijsd, maar moest ook flink opgeknapt worden. We hebben er veel in gedaan, zoals dubbel glas geplaatst en openslaande deuren. Verder was binnen alles bruin, dus ik heb echt alles licht geschilderd. Twee weken voor de bevalling was ik de trap nog aan het aflakken.”, vertelt Sanne lachend.

Onderhandelen op een terrasje
Toen Sanne en Tijl de keuze maakten om naar Burgh-Haamstede te gaan, betekende dit dat zij hun woning moesten verkopen, zo kort nadat ze er hun intrek hadden genomen. De keuze voor Wilmar lag voor de hand. “We hebben direct hem gevraagd. We waarderen zijn manier van doen: rustig, begripvol en vertrouwenwekkend. Dat laatste was nodig, want de definitieve verkoop liet langer op zich wachten dan we hadden verwacht. Het is in zo’n spannende periode erg fijn dat er iemand is die rust biedt, het vertrouwen uitspreekt dat het goed komt en benadrukt dat je je geen zorgen moet maken. En natuurlijk kreeg hij gelijk. Na een aantal kijkers kwam er een echtpaar uit de Randstad dat direct een bod deed. Zij gingen daarna op een terrasje in Tholen zitten om de onderhandelingen te voeren. Dat ging uiteindelijk heel snel. Wilmar was op vakantie, maar een collega van hem begeleidde ons uitstekend.”

Handen uit de mouwen
De verhuizing naar Burgh-Haamstede betekent een flinke verandering én afscheid nemen van Tholen. “Dat laatste vind ik best moeilijk. We hebben hier alles op loopafstand, dat zal in het nieuwe huis wel anders zijn. Anderzijds, de omstandigheden zijn nu eenmaal zo dat we daar graag heen willen gaan. We hebben daar een groot erf, dus ongetwijfeld gaan we daar samen opnieuw flink de handen uit de mouwen steken.”

Verkocht - Goes

Prettig verkooptraject

“Het is heerlijk wonen in ‘Parkhof Prins van Oranje’, rustig en toch dicht bij het centrum van Goes. Wegens privéomstandigheden besloot ik het appartement te verkopen. Pas toen makelaar Heidi Boeder van Neeskens Makelaars zich met de verkoop ging bezighouden, kwam de verkoop in een stroomversnelling.”

Het aantal belangstellenden verdriedubbelde

Frances Burrows koos voor de verkoop van haar luxe 5-kamer appartement aanvankelijk voor een ander makelaarskantoor. “Ik had het idee dat er maar weinig gebeurde. In twee jaar tijd kreeg ik nauwelijks belangstellenden over de vloer. Mijn garagehouder prees Heidi bij me aan. Ik ben hem daar nog steeds dankbaar voor.”

Prettig verkooptraject

Die kennismaking was niet alleen de start van een prettig verkooptraject, maar ook van een nieuwe vriendschap. “Het klikte direct enorm goed. Heidi is eerlijk en betrouwbaar én zeer professioneel. De follow-up bijvoorbeeld was steeds uitstekend. Leuk is dat we in onze gesprekken steeds meer persoonlijke raakvlakken ontdekten. Zo ben ik opgegroeid in Afrika en blijkt Heidi een liefhebber te zijn van dat continent.”

Steeds uitgebreide terugkoppeling

Het verkoopproces had Heidi goed in de hand. Frances vertelt dat het aantal belangstellenden in een jaar tijd zelfs verdriedubbelde. “Heidi en ik hebben op voorhand alles goed doorgesproken. Dat was een grondig gesprek. Vervolgens zijn er foto’s gemaakt en zette Heidi allerlei verkoopacties uit. De bezichtigingen van het appartement nam zij telkens voor haar rekening. Daarna kreeg ik altijd een uitgebreide terugkoppeling. We hebben één teleurstelling te verwerken gehad, toen een koop op het laatste moment werd afgeblazen. Heidi vond het verschrikkelijk. Uiteindelijk is de koper via een collega met ons in contact gekomen. De verkoop zelf ging heel soepel en prettig.”

Druk met uitzoeken

Momenteel is Frances druk met het voorbereiden van haar verhuizing. In een appartement van 300 vierkante meter staan veel spullen waarover gewikt en gewogen moet worden. “Het verhuisbedrijf dat ik heb ingeschakeld was heel eerlijk: wij kunnen verhuizen, maar het uitzoeken moet je zelf doen. Daar ben ik nu druk mee bezig.”

Verkocht - Wolphaartsdijk

Goed kantoor, groot bereik’

Je hebt zelf niet in de hand bij welke makelaar je droomhuis te koop komt te staan. Wél kun je zelf bepalen via welke makelaar je je woning wilt verkopen. Marijn en Fleur Eversdijk uit Wolphaartsdijk kozen voor Neeskens Makelaars. “We hebben tijdens onze zoektocht naar een woning in Kapelle met veel verschillende makelaars te maken gehad. We hebben uiteindelijk zelf gekozen voor Neeskens. Bij dit makelaarskantoor hebben we een goed gevoel.”

Iedereen die belangstelling had, heeft de kans gekregen om te komen kijken.

Marijn en Fleur starten samen in een appartement in Goes. Als ze op zoek gaan naar een woning met meer woonruimte komen ze in Wolphaartsdijk terecht. Daar vinden ze een leuk dijkhuis, op een rustige plek met uitzicht over de polder. Een fijn huis, maar Marijn mist er zijn geboortegrond: Kapelle. Fleur, die zelf uit de Randstad komt, heeft er geen moeite mee om haar man te volgen. Zo start hun zoektocht naar een woning in Kapelle.

Droomhuis in Kapelle

Marijn vertelt dat hij de huidige woningmarkt als buitengewoon lastig heeft ervaren. “We zijn serieus geïnteresseerd geweest in zeker negen woningen. Het is heel frustrerend er steeds naast te vissen, bijvoorbeeld omdat je bod niet goed genoeg is. Het is zo ondoorzichtig, dat je niet goed weet wat je doen of laten moet. Uiteindelijk is het na negen maanden gelukt en hebben we ons droomhuis in Kapelle gevonden. Ik vind het super om daar weer te gaan wonen. Mijn familie en vrienden wonen er en het dorp heeft veel voorzieningen.”

Van koop naar verkoop

De koop van de woning zet de verkoop van hun eigen woning in gang. Daarvoor kiezen Marijn en Fleur voor Neeskens Makelaars. “We hebben onze woning destijds ook via hen gekocht en daaraan hebben we een goed gevoel over gehouden. Bovendien, Neeskens is een groot kantoor met een groot bereik. Verder vonden we hun digitale aanpak erg fijn. Je hebt als verkoper een eigen account waarin je precies kunt zien wat er gebeurt. Andersom, ook voor woningzoekers doen ze veel. Zo hebben ze een Matterport, waarmee ze een 3D-scan van onze woning konden maken. Dat is ideaal, je loopt dan als het ware online door de woning.”

Samen het beste bod selecteren

Marijn en Fleur hebben zelf ervaren hoe lastig het was om op de krappe woningmarkt hun droomhuis te vinden. De keerzijde daarvan is dat hun woning razendsnel werd verkocht. “Ik vind het fijn dat de makelaar dit netjes heeft aangepakt. Iedereen die belangstelling had, heeft de kans gekregen om te komen kijken. Bij de verschillende biedingen zaten vaak persoonlijke berichten waarmee de belangstellenden hun bod motiveerden. We alles samen met de makelaar uiteindelijk het bod geselecteerd dat het beste bij ons past.”

Verkocht - Sint Maartensdijk

Wij een andere woning en onze zoon in onze woning

“We hadden alle offertes al binnen om onze woning aan de Anjerstraat in Sint Maartensdijk compleet te verbouwen. Maar het liep onverwachts heel anders. Toen er een woning te koop kwam in de Westpoort gingen we kijken. Dat huis werd het niet, maar we hoorden van makelaar Wilmar van Haaften dat er in die straat snel een andere woning op de markt zou komen. Dat bleek het huis te zijn, dat we altijd al heel mooi vonden. We zijn direct gaan kijken, deden een bod en binnen twee dagen was het rond.”

Wilmar wist wat hij deed en dat gaf vertrouwen.

Pierre en Els Withagen

Els en Pierre Withagen wonen inmiddels in hun nieuwe huis in de Westpoort. Zij hebben drie kinderen. Alleen hun dochter woont nog thuis. De koop van de Westpoort betekende dat hun woning aan de Anjerstraat beschikbaar kwam. In plaats van deze te verkopen, besloten ze de woning aan te houden voor hun zoon en zijn vriendin. “Uiteindelijk heeft onze zoon zijn huis verkocht om in de Anjerstraat te kunnen gaan wonen. Wij hebben hem bij die verkoop begeleid. Omdat de contacten met Wilmar heel prettig waren, besloten we deze verkoop ook door hem te laten verzorgen. Die prettige, professionele aanpak maakte hij ook bij de verkoop van deze woning waar. Heel fijn was bijvoorbeeld dat hij ons steeds op de hoogte hield van de bezichtigingen en de reacties van de kijkers. De lijnen met Wilmar waren steeds kort. Hij wist wat hij deed en dat gaf vertrouwen.”

Levensloopbestending wonen

Els en Pierre genieten volop van hun nieuwe huis. Binnen heeft het huis een metamorfose ondergaan; nagenoeg alles is vernieuwd en voorzien van mooie kleuren en aankleding. “We dachten altijd dat we ons een dergelijke woning niet zouden kunnen veroorloven. Het is dus heel fijn, dat we het hebben kunnen realiseren. De tuinkamer, jacuzzi, de grote garage, de bergzolder; er zijn zoveel punten te noemen waarom we hier zo fijn wonen”, vertellen ze enthousiast. “Bovendien, het huis is levensloopbestendig door de extra badkamer en slaapkamer beneden.” Leuk is dat hun zoon en zijn vriendin inmiddels aan de slag zijn gegaan in de Anjerstraat. “Bijna alles wat wij van plan waren te gaan doen, gaan zij nu alsnog uitvoeren. Erg leuk natuurlijk. We zijn reuzebenieuwd naar hoe het gaat worden.”

Verkocht - Lewedorp

We zijn compleet ontzorgd

Maar liefst 35 jaar wonen de heer en mevrouw Traas aan de Sloestraat in Lewedorp. Daar weggaan bezorgt hen een dubbel gevoel. Ze zijn blij met de begeleiding van Neeskens Makelaars, zowel bij de aankoop van hun nieuwe appartement in Goes, als bij de verkoop van hun huis. “We hebben in het volste vertrouwen alles aan makelaar Henri Butijn overgelaten en zijn compleet ontzorgd door hem.”

Dat persoonlijke contact vonden we erg prettig

Soms is een verhuizing meer een keuze van het hoofd dan van het hart. Dat geldt ook voor Rinus en José Traas. Hun huis in Lewedorp verlaten, valt hen zwaar. Maar als de jaren gaan tellen en het onderhoud steeds zwaarder weegt, is het slim om een nieuwe stap te zetten. “Mijn man komt oorspronkelijk uit Heinkenszand. Zelf ben ik geboren en getogen op Lewedorp. Ik ben altijd heel actief geweest in het verenigingsleven en als vrijwilliger. Ook mijn dochter en haar gezin wonen hier. Onze vier kleinkinderen hebben moeite met de verhuizing. Het is jammer dat die straks minder makkelijk even kunnen binnenwippen.”

Geduld hebben

Het was ook hun dochter die hen wees op de nieuwe appartementen aan de Piet Heinstraat in Goes. Gelukkig was hun zoon al even enthousiast over het idee om in Goes te gaan wonen. Samen met Henri zijn ze tot aankoop overgegaan. Toen vervolgens hun eigen woning verkocht moest worden, was het logisch om Henri te vragen dit voor hen te doen. “We hebben behoorlijk wat bezichtigingen gehad. Toen mensen op het dorp na drie maanden gingen vragen of onze woning nu nog niet verkocht was, begon ik een beetje zenuwachtig te worden. Gelukkig stelde Henri ons gerust: gewoon rustig afwachten. Hij heeft gelijk gekregen. We zijn tevreden en hebben het huis kunnen verkopen aan ontzettend aardige mensen.”

Persoonlijk contact

Wat mijnheer en mevrouw Traas erg waarderen in de samenwerking met Henri is dat hij hen steeds goed op de hoogte hield. Geen moeite was hem teveel. “We zijn zelf niet zo vaardig met de computer. Dat weet hij. Om die reden kwam hij regelmatig gewoon zelf even met de papieren langs. Dat persoonlijke contact vonden we erg prettig.”

Dozen inpakken

De verhuizing staat inmiddels voor de deur. Dat betekent dat mijnheer en mevrouw druk zijn met opruimen, inpakken en afscheid nemen van spullen. “We gaan natuurlijk kleiner wonen, dus niet alles kan mee. Het vergt een hoop uitzoekwerk. Maar goed, aan spullen hecht ik niet, wél aan mensen. Ik ga het dorp zeker missen.”

Ervaringen - Neeskens Makelaars

Verkocht - Kats

Genieten van de rust en de ruimte

Als de dochter en schoonzoon van Hanny en Hans Nagelkerke niet naar Zeist zouden zijn verhuisd, hadden ze de verkoop van hun woning in Kats niet eens overwógen. “Ik heb een jaar lopen knarsetanden. Ik hou van Zeeland, en Kats in het bijzonder. De luchten, de zeewind en niet te vergeten het water. Ik zwem van eind maart tot half november regelmatig in de Oosterschelde.”

Het huis in Kats kochten Hanny en Hans min of meer in een opwelling. “We kenden Kats omdat we met onze zeilboot af en toe de haven aandeden. Mijn man vond het zo’n bijzonder dorp dat hij spontaan voorstelde om hier te gaan wonen. Kort daarna was de kunstroute Kunstspoor. Een lokale kunstenaar gaf ons toen het laatste zetje.”

Voor de verkoop schakelen Hanny en Hans Neeskens makelaars in, op advies van goede vrienden. “Onze woning heeft maar elf dagen op Funda gestaan en is uiteindelijk per opbod verkocht. Fantastisch hoe snel dat gegaan is. We zijn nu op zoek naar een vergelijkbare woning in Zeist, maar zoveel rust en ruimte vinden we niet meer.”

Verkocht - Tholen

We volgden alles via het online woningdossier

Anke Bakker woont samen met haar man Martijn en hun 4 kinderen in Tholen. Recent zijn zij verhuisd naar een ruime twee-onder-één kapwoning. Een heerlijk huis met volop ruimte en een fijne, zonnige tuin op het zuiden. Dit betekende wel afscheid nemen van de vorige koopwoning. “De makelaars van Neeskens hebben dit buitengewoon prettig begeleid.”

De keuze om hun woning via Neeskens te verkopen, was in huize Bakker snel gemaakt. “Het kantoor staat goed bekend. We hadden vertrouwen in de kwaliteit. Bovendien hadden ze juist een kantoor geopend in Tholen. Genoeg reden voor ons om met hen in zee te gaan.”

Professionele fotografie en 3D-presentatie
Achteraf concludeert Anke dat ze hiermee een goede keuze hebben gemaakt. Ze is vol lof over het hele verkooptraject. “Dat begon eigenlijk al bij de eerste contacten en het doen van een eerste waardebepaling. Wat erg fijn was is de inzage in het digitaal dossier.  Zo konden we ook online de inspanningen van de makelaar volgen evenals de belangstelling van potentiële kopers. Natuurlijk werden er professionele foto’s gemaakt, maar in ons geval ook een 3D-presentatie. Ik vond het erg leuk om ’s avonds even in te loggen om te kijken hoeveel mensen die presentatie hadden bekeken.”

Verkoopresultaat
De bezichtigen werden steeds in overleg gepland. Van ieder bezoek kregen Anke en Martijn een duidelijke terugkoppeling. Toen zich uiteindelijk een serieuze kandidaat aandiende, nam de makelaar het volledige onderhandelingstraject op zich. ‘’Wij zijn erg tevreden met het verkoopresultaat. Ik hoop dat de nieuwe bewoonster net zoveel woonplezier zal ervaren als wij op dat adres hebben gedaan.”

Verkocht - Nisse

Meer dan we verwachtten

Sommige woningen zijn zo bijzonder, dat soms zelfs de makelaars van Neeskens extra enthousiast zijn. Dat merkten Gerwen Slabbekoorn en zijn vrouw Mariëlle toen zij besloten hun huis aan het Dorpsplein in Nisse te verkopen. “We hadden een bepaalde vraagprijs in onze gedachten, maar de makelaar wist, op basis van zijn marktkennis, dat er veel meer inzat.”

Wonen aan het Dorpsplein in Nisse is voor veel mensen een droom. Gerwen, die op het dorp geboren is, wist dat al vroeg. Toen hij hoorde dat deze woning te koop kwam, kocht hij het binnen een dag. “Inmiddels ben ik niet meer alleen en met de komst van Guus (2 jaar) wordt de woning echt te klein. Om die reden gaan we bouwen in Lewedorp, met meer woonruimte en onderhoudsvrij.”

Veel belangstelling De keuze voor Neeskens was voor Gerwen en Mariëlle vanzelfsprekend. In de vriendenkring hoorden ze niets dan lovende berichten. “We hadden direct een klik met Martin van Ieperen. Alleen dat is al prettig. Bovendien wist hij een aantal mensen die mogelijk belangstelling zouden hebben. De verkoop verliep heel soepel. In het digitaal dossier konden we de belangstelling volgen. Tijdens één van de eerste dagen dat de woning op de markt was, kwamen drie koppels kijken. Eén daarvan deed een goed bod. Het zijn jonge mensen, we gunnen het ze. De rust, het uitzicht op het Dorpsplein. Het is echt heerlijk wonen hier.”

Ons huis heeft maar 11 dagen op Funda gestaan en is per opbod verkocht
Ervaringen Neeskens Makelaars Kapelle

Verkocht - Kapelle

De verkoop ging sneller dan verwacht

“Wij houden allebei van klussen. We hadden al eerder twee woningen opgeknapt en verkocht via Neeskens. Toen wij dit huis wilden verkopen, was het logisch om weer bij dit makelaarskantoor aan te kloppen. Wij kennen ze en we weten dat zij de woningmarkt in Kapelle goed kennen. Wij wilden op ons gemak kijken of er interesse was voor ons huis.

Door het zoek-en-matchsysteem had Neeskens al direct potentiële gegadigden op het oog. Dat was een schot in de roos, want deze mensen vielen gelijk voor het huis. Stille verkoop dus, want onze woning heeft het internet niet eens gehaald! Wij hebben hier zelf vijf jaar gewoond. De eerste twee jaar hebben wij alles onder handen genomen om er een echt thuis van te maken. Dat is gelukt. Wij wonen heerlijk. Het gevoel van thuiskomen, hebben wij vooral als de pelletkachel brandt en wij bij het vuur zitten. Toch begint het weer te kriebelen. Wij zoeken opnieuw een kluswoning om samen in aan de slag te gaan.”

Ervaringen Neeskens Makelaars Sint Philipsland

Verkocht - Anna Jacobapolder

Hier thuiskomen gaf het heerlijke gevoel van vrijheid

“Voor de verkoop mijn woning heb ik me goed georiënteerd. Ik kwam uit bij Neeskens makelaars vanwege hun professionele uitstraling. Ik zat bijvoorbeeld best veel op Funda en zag aan hun foto’s dat zij dit goed aanpakken.

Tijdens het kennismakingsgesprek bleek mijn gevoel te kloppen. Samen hebben we een goede afweging gemaakt tussen een mogelijke vraagprijs en mijn wens om de woning binnen een redelijke termijn te verkopen. Zo zijn we uitgekomen op een reële vraagprijs.

Om mijn woning zo goed mogelijk te presenteren, ontving ik vooraf een handig presentatiefilmpje met tips en adviezen. Uiteindelijk is de woning door circa vijf belangstellenden bezocht. Het was erg prettig dat de makelaar rekening hield met mijn voorkeuren en de bezichtigingen steeds vroeg in de ochtend of laat in de middag plande. Ik werd vooraf en achteraf goed geïnformeerd. De onderhandelingen verliepen eveneens soepel. Ik ga nu binnenkort mijn huis verlaten. Ik werk in Dordrecht en ga daar ook wonen. Ik maak er een complete nieuwe start, zoals ik destijds ook in Anna Jacobapolder nieuw startte. Het is een klein dorpje waar ik met plezier heb gewoond. Hier thuiskomen was heerlijk; binnen vijf minuten voelde ik de ruimte en de vrijheid van de omgeving.

Onze woning stond de volgende dag al online en op diverse social-media kanalen.
Ervaringen Neeskens Makelaars Tholen

Verkocht - Tholen

Heerlijk thuiskomen met een kop koffie in de zon

“Thuiskomen in deze woning was voor mij een kopje koffie drinken met uitzicht op de zonnige achtertuin. Toen we eenmaal besloten onze woning te verkopen, hebben we diverse makelaars uitgenodigd. Neeskens Makelaars sprong er echt uit.”

Ze waren zó enthousiast over onze woning. Verder vonden we het een pre dat ze een 3D-camera hebben, waarmee je fantastische woningpresentaties kunt maken. Ook het overleg over de vraagprijs verliep prettig. Ze hadden oog voor onze wensen, gaven deskundig advies en ik voelde overduidelijk hun drive om ervoor te gaan. Leuk was dat ook de fotografen enthousiast waren over het huis. Ze complimenteerden ons met de manier waarop we het huis ‘fotoklaar’ hadden gemaakt. Het ging vervolgens allemaal heel snel. De foto’s werden op woensdag gemaakt en op donderdag stond onze woning al online en op diverse social-media kanalen. Die dag nog nam een gegadigde contact op. Een week later was de bezichtiging en was de woning verkocht! Van de kopers hoorden we achteraf dat zij eigenlijk al op basis van de foto’s een keuze hadden gemaakt. Neeskens heeft wat mij betreft superwerk afgeleverd.”